top of page

INVESTIGA.EDU

Aprenent ciència des de la proximitat

què fem

QUÈ FEM?

Investiga.edu” es fonamenta en el disseny i realització de projectes d’investigació escolar vinculats a l’arqueologia, la geologia i el medi ambient i paisatge de l’entorn local de cada centre educatiu participant, seguint la metodologia del treball per projectes.

D'aquesta manera, Investiga.edu proposa un apropament a la ciència des del territori proper i potenciant un treball interdisciplinari i globalitzat que afavoreixi l’aprenentatge competencial de l’alumnat.

PROJECTES

PROJECTES

Roca dels Bous.gif

Escola Dosrius

L'alumnat de Cicle Superior de l'Escola Dosrius de Camarasa, amb l'assessorament del Centre d'estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPArq-UAB) investiga el jaciment paleolític de la Roca dels Bous, a Sant Llorenç de Montgai, situat a pocs quilòmetres de l'escola

Restes abric pizarro.jpg

Escola de Tartareu

Els nens i nenes de l'escola de Tartareu, amb l'assessorament del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPArq-UAB) investiguen el jaciment arqueològic de l'Abric Pizarro, molt proper al centre.

Escola Els Raiers

L'alumnat de Cicle Superior de l'Escola Els Raiers de La Pobla de Segur, amb l'assessorament i el suport del Geoparc Orígens, investiga la mineria al Pirineu tot centrant-se en l'explotació de la sal al poble de Gerri de la Sal. 

Observació fòssils.jpg

Escola Valldeflors

Les dues classes de cinquè de primària de l'Escola Valldeflors de Tremp, amb l'assessorament i el suport del Geoparc Orígens, investiguen la geologia de la Conca de Tremp posant especial atenció als fòssils marins que s'hi poden documentar i la informació que ens aporten. 

Institut-escola d'Oliana 

Els nens i nenes de Cicle Superior de l'Institut-escola d'Oliana investiguen la transformació del paisatge del seu entorn al llarg del temps utilitzant les eines de la paleontologia, l'arqueologia i la biologia.

Institut-escola d'Oliana 

Els nois i noies de 1r d'ESO de l'Institut-escola d'Oliana investiguen l'enterrament de la Cova de Montanissell i la informació que mitjançant l'arqueologia podem saber de les vuit persones que hi van ser enterrades durant l'Edat del Bronze.

Escola Sant Miquel

Els nens i nenes de l'escola Sant Miquel de Peramola estan investigant, dins el seu projecte d'escola "El bosc habitat", els ocells del seu entorn.

Escola Miret i Sans

L'alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de l'escola Miret i Sans d'Organyà investiga, amb l'assessorament del Geoparc Orígens i del Centre Dinosfera, els dinosaures de Coll de Nargó.

Escola Sant Climent

Els nens i nenes d'educació infantil i primària de l'escola Sant Climent de Coll de Nargó investiguen "La senyora de les muntanyes", una dona que va ser enterrada fa milers d'anys amb set persones més a la Cova de Montanissell.

IMG_8814.JPG

Escola Àngel Serafí

Els nens i nenes de P5 de l'escola Àngel Serafí de Sort, en el marc del seu projecte de curs sobre la Prehistòria, es converteixen en arqueòlegs i arqueòlogues per investigar el jaciment de l'Abric de les Obagues de Ratera, al Parc Nacional d'Aigüestortes, amb l'assessorament del Grup d'Arqueologia de l'Alta Muntanya.

Escola La Closa

L'alumnat de tercer de primària de l'escola La Closa d'Esterri d'Àneu investiguen les roques i minerals del Pirineu, parant especial atenció a les roques que podem trobar al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i a l'ús que els humans fem dels minerals.

COVA SARDO (1)_edited.jpg

Escola Ribagorçana

L'alumnat de 6è de l'Escola Ribagorçana, a Pont de Suert, investiguen la Cova del Sardo, un jaciment situat al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per a fer-ho, compten amb l'assessorament del Grup d'Arqueologia de l'Alta Muntanya.

Escola Arrels

L'alumnat de 2n d'ESO de l'Escola Arrels de Solsona investiga, en el context de l'assignatura optativa d'arqueologia i amb el suport del Centre d'Estudis Lacetans i del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, el jaciment ibèric del Castellvell.

COL·LABORADORS

COL·LABORADORS/ES

Investigadors i investigadores de referència

  • Aitor Burguet Coca: arqueobotànic, investigador del Institut de Paleoecologia Humana i evolució social (IPHES)

  • Núria Armentano Oller: antropòloga física, directora del Laboratori de Paleopatologia del Museu Arqueològic de Catalunya.

  • Susana Vega Bolívar: arqueòloga, investigadora del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPArq-UAB)

  • Jezabel Pizarro Barberà: arqueòloga, investigadora del Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPArq-UAB)

  • Xavier Mir: geòleg, assessor científic del Geoparc Orígens.

  • Àngel Galobart: paleontòleg, cirector del Museu de la Conca Dellà i del Centre Dinosfera.

  • Emengol Gassiot: arqueòleg, investigador del Grup d'Arqueologia de l'Alta Muntanya.

Centres i institucions col·laboradores

Logo parc nacional.png
Logo CEPArq-1.jpg
geoparc_logo_marca_color_transparent.png
Logo CEL.png
logo_GAAM.JPG

CONTACTE

Et respondrem el més aviat possible!

CONTACTO
bottom of page